Etkili Bir Lider Olabilmek İçin: Kişisel Güç

Etkili bir lider olmak için, kişisel güce ihtiyaç duyduğunuz kesin. Ama nasıl? Özellikle, öngörü sahibi olmanıza yardımcı olur. Bu, kişilerin bu doğrultuda çalışmaya motive olmaları için geleceğin zor portresini çizme sürecini kapsar.
Ayrıca kendinize güvenmeye ihtiyacınız vardır. Kendine önem verme veya sahte cesaret gösterisine değil ama yeteneklerinize içten bir inanç duymaya ihtiyacınız vardır. Bu, öngörülerinizi cesur bir şekilde ifade etmenize yardımcı olabilir.
Daha, uzmanlığınıza ihtiyacınız vardır. Eğer bilgi, beceri ve kanıtlanmış tecrübeye sahip değilseniz, büyük planınızı ne kadar cesur bir şekilde ifade ettiğiniz fark edilmez, kimsenin sizi takip etmesi olası değildir.

Ama Her Şeyden Önemlisi, Şunları Yapabilir Olmanız Gerekir :
İletişim kurmak
Motive etmek
Kişisel güç esasında, insanlarla ilgilenme beceriniz, siz ve organizasyonunuz için önemlidir ve platin kural kişisel güç kazanmanın anahtarı olabilir. Neden? Çünkü…
Eğer, çalışanlarınızın davranışsal biçimlerini okursanız ve onlara adapte olursanız, onların dilini konuşamayan bir yöneticiden çok daha etkili olacaksınız.
Eğer, altınızda çalışanların umutlarını, korkularını ve hayallerini anlayarak arada köprü kurmak için çaba gösterirseniz en iyi çabalarıyla size geri ödeme yapacaklardır.
Eğer, onların en iyi özelliklerini desteklerseniz, onlara güvendiğinizi gösterirseniz çalışanlarınızın kendilerine inançları olacaktır, daha mutlu ve üretken olacaklardır.
Kısacası, eğer, onların bireyselliklerini temel farklılıklarını onurlandırırsanız kazanan bir takımdaymış gibi hissedecek ve sizin için daha sıkı ve iyi çalışacaklardır. Ama sadece onların üzerinde gücünüzü kurmaya uğraşmaktansa onları güçlendirmelisiniz.
Bunu, dinlemeyi, gözlemlemeyi ve onlarla konuşmayı öğrenerek ve daha sonra onların daha önemli ve isteniyor hissetmeleri için adapte olarak yapabilirsiniz. Bu platin kuralın uygulamaya konmuş halidir. Bunu, yapın ve daha az gerginlik ve çatışma görecek ve daha etkili, motivasyonlu bir çalışma gücüne sahip olacaksınız.

*Bu yazı alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Huzur

Hepimiz aynı zaman diliminde farklı anlara kanat çırpıyoruz. Oysa ki akrep her yerde aynı yelkovanı kovalıyor... Kimi gece yarısına çeyrek k...